Volgens Carlos Ghosn, CEO van Renault, heeft de elektrische auto een steuntje in de rug nodig. Na twee jaar moet de elektrische auto zichzelf kunnen redden.

"Elektrische auto's hebben in ontwikkelde landen twee jaar overheidssteun nodig, daarna kunnen ze op eigen benen staan." Dat verklaarde Carlos Ghosn gisteren op een bijeenkomst in Marrakesh. 

Renault zelf investeert samen met alliantiepartner Nissan de komende tijd 4 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Vanaf december dit jaar introduceert Nissan de volledig elektrische Leaf in Japan en de VS en enkele Europese landen.

“Dit zijn landen waar consumenten door de overheid gestimuleerd worden.” Renault zelf volgt in 2011 met de Fluence Z.E. en Kangoo Z.E.

De overheidssteun is nodig omdat elektrische voertuigen vooralsnog relatief duur zijn. Ook staat de infrastructuur voor elektrische mobiliteit nog in de kinderschoenen, waardoor opladen vooralsnog vaak een heikel punt is. Ook in Nederland wordt elektrisch rijden door de overheid aangemoedigd.