AMSTERDAM -  Nadat onze tekenaar al het uiterlijk van de derde generatie Opel Zafira heeft onthulde, doet onze spionagefotograaf een duit in het zakje met de eerste foto van het dashboard.

Opel introduceert volgend jaar de nieuwe Opel Zafira. De prototypes rijden daarvan nog gecamoufleerd rond in Duitsland. Onze tekenaar wist al te onthullen hoe de definitieve Zafira er uit komt te zien. Nu zijn er ook nieuwe spionagebeelden waarbij voor het eerst het dashboard van de nieuwe mpv is vastgelegd.

Het uiterlijk volgt de lijn die de huidige generatie nieuwe Opels kenmerkt. Het interieur is daarop geen uitzondering, want het lijkt sterk op wat we aantreffen in de Astra. De enigszins drukke console keert terug in de Zafira en ook de sportief ogende ‘kokerklokken’ zijn in het nieuwe model te zien.

De nieuwe Zafira zou er in de tweede helft van 2011 moeten zijn. Volkswagen heeft zijn messen al geslepen met een andermaal gefacelifte Touran en Citroën heeft vlug de C4 Picasso aangepakt. De Ford Grand C-Max is een andere gedoodverfde concurrent. Dat is de nieuwe zevenzitter van Ford. En die extra plaatsen zijn nodig want ook de nieuwe generatie Zafira is weer voorzien van zeven zetels.