Bij Chevrolet zitten ze nog na te trillen van het showoptreden op de Salon van Parijs. Daar stonden maar liefst vier nieuwe Chevolets, waaronder de Aveo. Die is als hatchback onthuld, hier rijdt een prototype van de sedanversie van de nieuwe Chevy voor het B-segment.

In mei 2011 maakt het Nederlandse publiek kennis met de nieuwe Aveo. Dat is net als de huidige Aveo een compacte hatchback maar de nieuwe is veel meer op Europese leest geschoeid. Daarom wordt de auto ook eerst als hatchback gepresenteerd.

Hier rijdt echter de sedanversie. Die komt in 2012, of deze kleine broer van de Cruze ook naar Europa komt is nog niet zeker. Een woordvoerder van het merk houdt het op misschien, omdat een compacte sedan voor landen als Spanje interessant kan zijn. Deze Aveo sedan moet het vooral gaan maken in de VS.

De Aveo wordt leverbaar met een 1.2 die in twee smaken komt: 71 en 86 pk. Verder zijn er de van Opel bekende GM-motoren, een 1.4 met 100 pk en een 1.6 met 115 pk. De Aveo komt met twee diesels, een 1.3 met 75 en 95 pk.