Alle Jaguar-Land Rover-fabrieken blijven open

Bij Jaguar-Land Rover blijven alle drie de fabrieken in Groot-Brittannië bestaan. Eerder maakt de nieuwe baas Carl-Peter Forster bekend dat er eentje moet gaan sluiten.

Bij Jaguar-Land Rover is de strategie voor de toekomst bepaald. “In overleg met de vakbonden is bepaald dat we vasthouden aan drie fabrieken in Engeland. Castle Bromwich, Solihull en Halewood blijven dus bestaan,” aldus de persverklaring.

Eerder maakte Carl-Peter Forster, de baas bij het concern, bekend dat er één van de drie vestigingen moest sluiten. Daarmee leek het lot van Solihull bezegeld. Op die beslissing is nu teruggekomen.

Jaguar-Land Rover wil in de komende tien jaar duizenden nieuwe banen scheppen. Dat kan omdat door de investering van een miljard pond per jaar door het nieuwe moederbedrijf Tata nieuwe modellen kunnen worden ontwikkeld en de productieaantallen kunnen groeien.

Om te beginnen zijn er 1.500 nieuwe mensen aangenomen in de Halewood-fabriek, vlak bij Liverpool. Daar staat de productie van de Range Rover Evoque op het punt van starten.

Recessie

“Ons moederbedrijf Tata heeft ons door de recessie geloodst en onze werknemers hebben offers gebracht,” aldus Jaguar-Land Rover CEO Ralph Speth. “Nu zien we de ommekeer en daar zal iedereen van profiteren. Dit is het werkelijke nieuwe begin van Jaguar-Land Rover.”

Om te beginnen hebben alle werknemers een salarisverhoging gekregen van vijf procent in november. Daarmee is de goednieuwsshow nog niet ten einde: volgend jaar in november kunnen de medewerkers opnieuw een salarisverhoging tegemoet zien van minimaal drie procent.

Lees meer over:
Tip de redactie