Suzuki Swift R Concept zoethoudertje voor Sport

Liefhebbers van gooi-en-smijtwerk wachten met smart op een nieuwe Suzuki Swift Sport. Daarop moeten we nog even wachten, maar met de Swift R Concept krijgen we al wel een indirect voorproefje voor onze kiezen.

Indirect, omdat Suzuki voor deze concept-car niet de nieuwe Swift als basis heeft genomen, maar de oude. Bovendien is de auto bedoeld voor de Chinese markt: Suzuki onthult ‘m op de Autosalon van Peking, die in april 2011 (!) z’n deuren pas opent.

De opvolger van de Suzuki Swift Sport (foto's 2 en 3) is een ander verhaal. Op de Autosalon van Parijs spraken we een woordvoerder: “Wat betreft de Swift Sport weten we alleen dat ze in Japan bezig zijn met de ontwikkeling van zo’n snel model. Ze willen ons echter niets vertellen over de techniek en ook weten we nog niet wanneer die auto komt.”

De recentelijk aangekondigde samenwerking met de Volkswagen Groep werpt een interessant licht op de zaak. Het is namelijk goed mogelijk dat de snelle Swift de beschikking krijgt over een 1.4 TSI Twincharge motor (150 of 180 pk), al dan niet gekoppeld aan een DSG-transmissie.

Tip de redactie