Voor wat hoort wat: S-Tronic voor Bentley

Het voordeel van veel merken in het portfolio is dat je de techniek kan delen met meerdere modellen. Naar verluidt gaat de S-Tronic bak van Audi z’n weg vinden naar de nieuwe Bentley Continental GT.

Vorige week maakten we al melding van het feit dat de nieuwe V8 die Bentley aan het ontwikkelen is, op den duur ook z’n weg gaat vinden naar de modellen van Audi. Maar het werkt niet allemaal één kant op, want volgens het Britse Autocar is Bentley tegelijkertijd bezig de S-Tronic bak van Audi in de nieuwe Continental GT te passen.

Die combinatie zou voor Bentley de mogelijkheid bieden een wat sportievere aandrijflijn aan te bieden in de nieuwe Continental. Daarbij helpt zo’n relatief zuinige aandrijflijn bij het terugdringen van de gemiddelde CO2-uitstoot van het merk.

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan het plan, want de bodemplaat van de Continental biedt precies plek aan de zestraps ZF-transmissie die standaard aan de W12 is gekoppeld.

Op dit moment kijken de techneuten van Bentley nog of het plan rendabel is, daar de bodemplaat dus behoorlijk aangepast zou moeten worden.

Tip de redactie