Kassa: Skoda verkoopt 75% meer auto’s

Hoewel het optimisme nog voorzichtig is, lijken autofabrikanten weer op te krabbelen. Skoda heeft de smaak helemaal te pakken, over de eerste 9 maanden verkocht het Tsjechische merk ruim 75% meer auto’s!

Het gaat lekker bij Skoda, want een stijging van 75,9% is natuurlijk ontzettend knap. Ook in de rest van Europa doet het merk het uitstekend, in West-Europa (met uitzondering van Duitsland) stegen de verkopen in totaal met 25,5 procent.

Dat is voor een groot deel te danken aan de komst van de superzuinige Greenline modellen, die vooral in Nederland dankzij de fiscale stimulering gretig aftrek vinden. Maar ook in Engeland, Frankrijk en Spanje groeide het merk stevig.

Slijten

Wereldwijd steeg het aantal verkochte auto’s over de eerste drie kwartalen van 2010 naar 568.990, terwijl her merk over dezelfde periode vorig jaar 504.625 wist te slijten, een stijging van 12,8 procent.

Trots meldt het merk daarmee fors boven de algemene trend te zitten. In de maand september werden er wereldwijd 75,790 Skoda’s verkocht en daarmee is het de beste maand in de geschiedenis van het merk.

Tip de redactie