Wiesman voorziet auto's van turbokracht

De kleine Duitse autobouwer Wiesmann gaat auto's uitrusten met turbokracht. Er gingen geruchten dat het bedrijf in een financiële malaise zou verkeren. Deze berichten worden ontkend, maar er gaat wel het nodige veranderen.

Het Duitse Wiesmann haalt hun motoren al sinds jaar en dag bij de M-divisie van BMW vandaan. Daar zijn ze inmiddels op hun manier aan het downsizen en de nieuwe M5 wordt dan ook voorzien van een 4,4-liter V8 met twee turbo’s.

Die motor gaat ook z’n weg vinden naar de Wiesmann GT en getuige het testbeeld ontzien ze de nieuweling niet, want onze spionagefotograaf betrapte de nieuwe Wiesmann op de Nürburgring.

Vermogen

Over het vermogen weten we nog niets zeker, maar gezien het feit dat dit blok in de X5 M 555 pk levert, kunnen we er gevoeglijk vanuit gaan dat de Wiesmann meer dan genoeg power onder de kap zal hebben.

Maar niet alleen komt er serieus vermogen, naar verwachting gaat de nieuwe Wiesmann ook minder wegen en dat belooft veel goeds voor zowel prestaties als weggedrag. We wachten met spanning af.

Lees meer over:
Tip de redactie