Honda bedenkt auto voor 2060

AMSTERDAM - Als we designer Phillip Seagram mogen geloven, bestaat in 2060 de hedendaagse auto niet meer. Hij ontwikkelde voor Honda een ‘pod’ die over elektrische roosters rijdt en van houding kan veranderen.

De Individual Articulating Commuter is een zogenaamde ‘pod’, een persoonlijk vervoermiddel voor één persoon. Door zijn vorm is de pod geschikt voor drukke steden waar ruimte schaars is.

In de toekomst stelt Seagram zich roosters op de weg voor, waarover deze elektrische auto’s zich voortbewegen.

Positie

De pod moet van positie veranderen bij verschillende snelheden. Zo staat de IAC rechtop in oplaad-stand, half naar voren bij een reguliere snelheid en neemt de pod een liggende vorm aan als er op de snelweg gereden wordt.

Het ontwerp stelt de IAC voor als een pod van 2,80 meter lang, 1,10 meter hoog en 1,48 meter breed. Om de pod te allen tijde zo compact mogelijk te houden is het concept voor Honda voorzien van een ’split door system’, met deuren zoals je die ziet bij liften.

Voorkant

De automobilist stapt niet uit aan de zijkant, maar aan de voorkant van de wagen.

Het is niet bekend of Honda zodanig gecharmeerd van het ontwerp is, dat het dit concept daadwerkelijk een serieus vervolg wil geven.

Tip de redactie