Stadsauto van Aston Martin volgend jaar beschikbaar

Nestbevuiling of een slimme manier om de CO2-uitstoot omlaag te krijgen? Feit is dat Aston Martin volgend jaar start met de productie van de Cygnet, die niets meer of minder is dan een opgeleukte Toyota iQ.

Aston Martin gaat in 2011 de Cygnet produceren in Gaydon. Dat wil zeggen: daar wordt de Toyota iQ omgebouwd Aston. De auto wordt in het leven geroepen om de gemiddelde CO2-uitstoot van het programma omlaag te brengen. “Wat we doen, doen we goed. Als we een prestatiegerichte sportauto maken, willen we geen concessies doen."

"De Cygnet is er voor de ruimte en de beperking van de uitstoot. Net als alle andere Aston Martins, is het een auto zonder compromissen,” aldus Aston Martin-baas Ulrich Bez.

De Cygnet is voorzien van de 1,0-liter driecilinder of de 1,3-liter vierpitter, die ook de reguliere iQ zit. Tijdens de ombouw tot Aston Martin kan hij worden voorzien van alle mogelijk denkbare opties en bekledingssoorten. De Cygnet is alleen beschikbaar voor degenen die ook een ‘echte’ Aston Martin kopen.

Tip de redactie