Nieuwe Skoda Superb Greenline is 20 procent

De 1,9-liter TDI van de Skoda Superb Greenline ruimt het veld voor de 1,6-liter. Dat betekent een nog lagere emissie en een lagere prijs.

Skoda levert vanaf nu de Superb Greenline met een 1,6-liter TDI met een vermogen van 105 pk. Die lost de 1,9-liter af die het zelfde vermogen heeft. De uitstoot daalt van 129 gr/km naar 114 gr/km dat betekent dat de auto met twintig procent bijtelling te rijden is.

De Superb sedan/hatchback Greenline kost 29.250 euro en de Combi is 30.600 euro in hun simpelste Comfort-uitvoering. Voor 500 euro extra wordt het Businessline-pakket geleverd. Dat bestaat onder meer uit een navigatiesysteem met touchscreen, mistlampen met bochtverlichting, parkeersensoren, een regensensor, 16 inch lichtmetalen wielen en een multifunctioneel stuurwiel.

Het Greenline-pakket, dat er toe dient de auto zo zuinig mogelijk te maken, bestaat onder meer uit een start/stop-systeem, een systeem dat remenergie omzet in bewegingsenergie, banden met lage rolweerstand, een schakelindicator en aerodynamische aanpassingen aan en onder de carrosserie.

Met zijn nieuwe één-punt-zesje sprint de Superb in 12,5 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 192 km/u. De Combi is respectievelijk tweetiende seconde en 2 km/u trager.

Tip de redactie