Saab en Volvo zijn naar elkaar aan het lonken om een samenwerking tot stand te brengen. Daarmee moet de cabrio-fabriek in Uddevalla worden gevuld.

Het Zweedse dagblad Dagens Industri meldt dat Saab en Volvo een samenwerking overwegen. Het plan komt uit de koker van Saab-baas Jan Åke Jonsson. De plannen worden bevestigd door Volvo’s pr-directeur Olle Axelsson.

Het is de bedoeling dat de cabriomodellen van beide merken in de toekomst naast elkaar worden geproduceerd in de Volvo-fabriek in Uddevalla.

Productie

Daar wordt op het moment alleen de C70 geproduceerd. De productie daarvan is nog maar de helft van het aantal dat in 2007 werd gedraaid – het eerste volle daar dat dit model in productie was. In dat jaar werden 21.000 stuks gebouwd.

Nu ligt de productie zelfs al vijf weken stil, en dat terwijl de fabriek een capactiteit heeft van 40.000 auto’s per jaar.

Modellen

De positie van Uddevalla wordt door Volvo op het moment geëvalueerd. Eén van de mogelijkheden is om de fabriek te vullen met de productie van modellen van andere merken. Daarvoor staat de (volgende generatie) Saab 9-3 cabriolet op stapel.

De open Saab wordt op het moment geproduceerd op de thuisbasis in Trolhättan. Aan het einde van vorig jaar, toen het faillissement van Saab aanstaande leek, is de productie daar naar toe verhuisd vanuit Oostenrijk.