De Maserati sedan die onder de Quattroporte wordt gepositioneerd, komt niet in 2014, maar zal al volgend jaar zijn gezicht laten zien.

De kleine Maserati, die in het programma onder de Quattroporte komt en concurreert met bijvoorbeeld de BMW M5 of de Jaguar XFR, komt al volgend jaar op de markt.

Dat weet het Amerikaanse Left Lane te melden. Eerder werd gezegd dat de auto pas voor 2014 op de planning staat.

De auto is gebaseerd op de techniek die aanvankelijk voor de opvolger van de Alfa Romeo 166 was bedoeld. Omdat Maserati een wereldwijd merk is en omdat op dure auto’s bovendien hogere winstmarges kunnen worden gepakt, is besloten de auto als Maserati op de markt te brengen.

Prijs

Een prijs is er natuurlijk nog niet, maar de verwachting is dat de simpelste versies evenveel kosten als een instap-Panamera. Die staat voor 132.000 euro in de boeken.

De auto wordt getekend door het Centro Stile, onder leiding van Lorenzo Ramaciotti. Doorgaans worden de modellen van Maserati vormgegeven door Pininfarina. Een naam voor de kleine sedan van Maserati is er nog niet. Dat geldt ook voor een productielocatie.

Nieuwe Maserati

Met de Quattroporte, GranTurismo en de GranCabrio is de plek in Modena bezet. Onlangs verwierf Fiat de Bertone-fabriek in Grugliasco. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwe Maserati daar gemaakt.