Lang heeft Volvo gewacht met eco modellen, maar nu hebben ze er ook zin in. Naast de zuinige Drive-modellen komt het merk in 2012 met een plug-in dieselhybride.

Wat er precies onder de kap van de V70 op de foto's ligt weten we nog niet, maar dat de auto superschoon is, weet Volvo ons al wel vast te melden.

De stationcar wordt voorzien van een hybride aandrijflijn waarbij een dieselmotor samenwerkt met een elektromotor. Volgens Volvo is de capaciteit van het lithium-ion accupakket genoeg om 50 kilometer puur elektrisch af te laten leggen, genoeg om 75 procent van de Europese bestuurders hun dagelijkse kilometers te laten maken.

Verbruik

De gecombineerde actieradius is 1.200 kilometer en de gecombineerde CO2-uitstoot ligt volgens de Zweden op minder dan 50 gram per kilometer door een gemiddeld verbruik van 1,9-liter per 100 kilometer. Als de koek op is kan de plug-in via het stopcontact worden opgeladen, ook wordt remenergie omgezet in elektriciteit.

De voordelen van een plug-in hybride zijn volgens Volvo dat de auto een volwaardige Volvo blijft, die alle voordelen van een gewone V70 combineert met de lage kosten van een hybride auto. Ook blijft de auto net zo veel rijplezier bieden als een normale V70 en blijven de prestaties op niveau, al weet het merk nog geen prestatiecijfers te melden.