Op de Parijse AutoSalon presenteert Kia nieuwe Eco modellen van de Cee’d, Sportage en Venga. Vooralsnog is alleen die laatste productierijp, maar de Cee'd klinkt het meest interessant.

Om de EcoDynamics lijn te promoten laat Kia een drietal Eco-auto’s zien in Parijs. De Cee’d is de zuinigste en meest interessante van het trio, hoewel dat vooralsnog een concept is.

Aangedreven door een aangepaste versie van de 1,4-liter CRDi dieselmotor en voorzien van brandstofbesparende maatregelen als een variabele waterpomp en natuurlijk het ISG start/stop systeem komt de vijfdeurs Cee’d aan een CO2-uitstoot van 94 gram per kilometer.

Dat betekent dus 14% bijtelling en geen BPM/MRB in Nederland. Ook Hyundai presenteert een superzuinige i30 op de Autosalon, die vergelijkbare specificaties zal hebben.

Het vermogen bedraagt 90 pk en met 240 Nm koppel is het in ieder geval geen ultratrage spaarbolide.

Tweede concept

De tweede concept is de Sportage Mild Hybrid, die wordt voorzien van de nieuwe 1,7-liter dieselmotor, gekoppeld aan een 5 kW sterke elektromotor. Vanaf 1.250 toeren per minuut is er al 260 Nm koppel beschikbaar, het maximale vermogen van de spaarSUV bedraagt 115 pk en de CO2-uitstoot blijft steken op 117 gr/km.

Als laatste is er de Eco Venga en die gaat later dit jaar in productie. Hij is voorzien van dezelfde 1.4 diesel als de Cee’d concept, maar levert 75 pk. Ook deelt hij veel van de brandstofbesparende maatregelen met de hatchback, maar voegt daar ook motorolie met een lagere weerstandscoëfficiënt, speciale transmissielagers en banden met een lagere rolweerstand aan toe. De CO2-uitstoot komt op 114 gr/km.