Na de sportief gelijnde Fétish komt het in Monaco gevestigde Venturi nu met een tweede model. De America is een studiemodel voor een elektrische buggy; muisstil, hoog op de poten en met je haren in de wind. In Parijs stelt Venturi de auto voor aan het publiek.

Qua techniek leunt de America sterk op z'n broertje Fétish (foto 4), een lage elektrische sportwagen die we in 2004 voor het eerst zagen.

Die heeft een elektromotor aan boord met 300 pk (220 kW) en 280 Nm, en in principe zien we die krachtbron nu ook terug in deze nieuwe America. Die laatste moeten we dus vooral zien als een bewijs dat Venturi de techniek in verschillende carrosserievarianten kan onderbrengen.

Hij ziet er uit als een strandbuggy, maar net als de Fétish biedt de America plaats aan twee personen en is-ie alleen aangedreven op de achterwielen. Met z'n extreem riante targadak is-ie dus vooral goed om een kleurtje op te doen terwijl je geruisloos over de boulevard suist. 

Drie uur

Venturi rust de America uit met lithium-ion accu's waarmee de buggy 300 kilometer ver kan komen. Voorwaarde is dan wel dat je niet sneller rijdt dan 90 km/h... Wie lak heeft aan die actieradius kan een topsnelheid behalen van 180 kilometer per uur.

Zodra de energie uit het batterijenpakket eenmaal is weggevloeid, laat de America zich via een normaal stopcontact in acht uur weer helemaal opladen. Gebruik je daarvoor een snellader van 32 ampère, dan staat de auto binnen drie uur weer gebruiksklaar voor de volgende 300 kilometer.