Toyota ziet niet graag dat de concurrentie er met de winst vandoor gaat in het segment dat het ooit zelf uitvond met de Yaris Verso. Vandaar dat de Toyota Verso S vandaag schittert op de Autosalon van Parijs.

Ooit was het Toyota dat met de Yaris Verso voorop liep in het segement van kleine mpv’s. Vandaag de dag is dat concept omarmd door veel meer merken en hebben we onder meer de Kia Venga, Citroën C3 Picasso, Hyundai iX20, Nissan Note en Renault Modus.

Vandaag keert ook Toyota weer terug met de Verso S. In het buitenland rijdt deze auto overigens rond onder de naam Ractis.

Verso S

De nieuwe kleine mpv van Toyota is te koop vanaf het begin van het volgende jaar. Verso is de kreet die inmiddels synoniem is voor de mpv’s van Toyota.

De ‘S’ in de naam staat volgens zijn makers voor ‘size’, wat slaat op de lengte van minder dan vier meter, ‘smart’, om de slimme indeling van het interieur en ‘sophisticated’ wat volgens Toyota de innovatieve en dynamische uitstraling van de auto symboliseert.

Motorenaanbod

Het motorenaanbod van de Verso S is tamelijk overzichtelijk. De enige motor die leverbaar is, is een 1,3-liter benzinemotor met een vermogen van 99 pk. Die is altijd gekoppeld aan een start/stop-systeem en is goed voor een verbruik van 5,4 liter op 100 km. Daarbij komt 125 gram CO2 per kilometer vrij. De versie met zeventraps CVT verbruikt 5,0 liter op 100 km en hoest 117 gr/km naar buiten.

De Verso S is voorzien van het Easy Flat-systeem. Middels een druk op de knop kunnen daarmee de achterstoelen in de vloer worden verzonken. Met alle stoelen in zitpositie is de bagageruimte 336 liter. Met de stoelen omgeklapt is dat maximaal 1.388 liter.

Tot de standaarduitrusting van de auto behoren een audiosysteem met mp3-mogelijkheid, verwarmbare buitenspiegels en zogeheten ‘follow me home’-verlichting, waarbij de lampen nog een tijdje blijven branden als de auto is afgesloten.