Mercedes Benz heeft een concept voor een pickup truck ontwikkeld: de Mercedes Reporter. De auto valt op door een aflopend dakoppervlak.

Maar de Reporter, door Mercedes Benz gepromoot in een video, is ook duurzaam te noemen. In de eerste plaats omdat het zonnecellen op het dak heeft. Hierdoor genereert het energie voor bijvoorbeeld de airco.

Verder zou de conceptauto, doordat deze hybride is, volgens de fabrikant in drie verschillende standen kunnen rijden: de elektrische ‘eco mode’ voor korte afstanden, ‘4range’ voor lange afstanden en hoge snelheiden en ‘4dynamic’ voor een combinatie van beide. Hierdoor heeft de Reporter het profiel van een flexibele taxi.

Scherpe randjes

Dat de Reporter in drie verschillende energiemodussen kan rijden, zou erop kunnen duiden dat Mercedes Benz de naam van de auto vergelijkt met het karakter van een verslaggever: van alle markten thuis en eigenzinnig.

Die laatste eigenschap komt ook terug in het design: het dakoppervlak loopt al snel af en verder is het exterieur voorzien van scherpe randjes.

Hybride

De autofabrikant kwam al eerder met een hybride personenauto, de S-klasse Hybrid. Toch lijkt de toekomst voor hybrides niet bij de particuliere markt te liggen.

De groene revolutie start mogelijk eerder bij commerciële voertuigen zoals bussen en taxi’s, omdat bedrijven zich graag met duurzaamheid willen profileren.