Het ziet er naar uit dat het internet de teasercampagne van Lamborghini heeft ingehaald. Deze foto zwerft rond op het web en ziet er uit alsof het de auto is waarmee de afgelopen tijd teasercampagne wordt gevoerd.

Lamborghini is bezig het publiek op te warmen voor de nieuwe concept car in Parijs. Daarvoor is een slimme campagne opgezet, waarbij in totaal zes foto’s van details van die auto worden gestuurd.

Als het goed is, wordt de auto vanavond onthuld en wordt vanmiddag het laatste teaserplaatje verstuurd. Die komt te laat, want op internet gaat al deze foto rond, van de auto die schuilgaat achter de foto’s.

Koolstofvezel

De afbeelding is afkomstig van een Franse site en de auto wordt daar Sesto Elemento genoemd. Dankzij overvloedig gebruik van koolstofvezel, legt hij slechts 999 kilo op de schaal. De auto wordt aangedreven door een V10 motor, die een topsnelheid van 350 km/u mogelijk maakt en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 2,5 seconden.

Zoals gezegd is de auto slechts een studiemodel. Wél is het de wegbereider van de toekomstige generatie Lamborghini’s, die door het gebruik van carbon een zeer licht gewicht krijgen.

Eerder gaf Lamborghini aan dat ze niet meer meedoen met de race om de hoogste topsnelheid. “Elke sportauto in onze klasse haalt 300 km/u en het is zelfs op het circuit moeilijk die snelheid te halen. Laat staan op de openbare weg,” luidt de verklaring.

Lamborghini richt zich in de toekomst op snelle acceleratie, een bijzondere vormgeving en een lagere CO2-uitstoot. En wie de emissiecijfers van het huidige programma bekijkt, weet dat er op dat gebied nog nuttig werk te verrichten is.