Passat-concurrent van Kia komt naar Nederland

Kia voegt in de loop van het volgende jaar de Optima aan het programma toe. Dat moet de auto worden waarmee de Koreanen zich willen vestigen in het segment van bijvoorbeeld de Toyota Avensis en de Volkswagen Passat.

Kia had in het D-segment altijd de Magentis het programma. Die is enige jaren geleden geschrapt wegens gebrek aan succes. Nu gaat Kia het opnieuw proberen met de Optima. Die is dit jaar gepresenteerd op de Amerikaanse markt en ziet er in elk geval een stuk vlotter uit dan de Magentis.

Kia gaat de auto in ons land in de loop van 2011 leveren met een 2,0-liter benzinemotor en de fonkelnieuwe 1,7-liter 1.7 CRDi diesel, die onlangs in de ix35 van zustermerk Hyundai is gepresenteerd. Met name door de gunstige uitstoot van die laatste motor hoopt marktaandeel te kunnen veroveren in de zakelijke klasse.

Eerder dit jaar meldde Kia ons dat de Optima alleen naar de Nederlandse markt zou komen als er ook een stationwagen van zou komen. Dat is immers de meest succesvolle carrosserievariant in deze klasse. Rond een gezinsuitvoering van de Optima is het voorlopig echter nog oorverdovend stil. Voorlopig moeten we het dus nog met de sedan doen.

Tip de redactie