'Audi S1 krijgt 270 pk'

Eigenlijk had de 185 pk sterke Audi A1 de naam S1 moeten krijgen. Nu wordt die naam bewaard voor de auto die eigenlijk de RS1 had moeten zijn. Die krijgt een vermogen van 270 pk.

Audi presenteert op de Autosalon van Parijs de 185 pk sterke 1,4-liter FSI variant van de A1. Dat was de auto die eigenlijk S1 had moeten heten. Bij Audi is het besef doorgedrongen dat die typeaanduiding te veel wordt geassocieerd met vierwielaandrijving. In de jaren ’80 was de Sport Quattro S1 namelijk een wereldberoemde rallyauto waarmee Audi zich definitief vestigde als 4WD-specialist.

Het Zweedse Auto Motor & Sport weet te melden dat de auto die oorspronkelijk is bedoeld als RS1 nu de S1-titel krijgt. Die krijgt vierwielaandrijving en een turbomotor met 270 pk. Waarschijnlijk moeten we nog een jaar wachten op de komst van de echte S1. Als introductieplek wordt de IAA in Frankfurt in het najaar van 2011 genoemd. Dat de RS1 is omgedoopt tot S1, betekent dat er geen RS1 zal verschijnen – al weet je bij Audi maar nooit.

Tip de redactie