Kerst valt vroeg bij Citroën met facelift C5

Op de Mondial in Parijs hebben we alleen al de halve middag nodig om het nieuws bij Citroën te verslaan. Ook een mild gefacelifte C5 zal aanwezig zijn.

 De Citroën C5 zal het moeilijk krijgen nu de Renault Laguna is gefacelift en Peugeot zelfs met een helemaal nieuwe 508 (foto 3) klaar staat. Citroën gaat de concurrentie pareren door de C5 een milde facelift te geven. Die is ook te zien op de Autosalon van Parijs.

Daarmee barst de stand van Citroën uit zijn voegen van het nieuws, want ook de nieuwe C4, de DS4, de gefacelifte C4 Picasso en de Lacoste concept car behoren tot de primeurs.

Van de gemoderniseerde C5 gaan alleen nog maar deze twee folderfoto’s rond op het web. De opvallendste aanpassing is de led-dagrijverlichting die kenmerkend is voor de moderne generatie auto’s.

Kenmerk

De achterlichten hebben er naast de rode kleur ook een donkere tint bijgekregen die eveneens een kenmerk zijn voor het nieuwe model. Verder wijzigingen aan de C5 kunnen we melden als Parijs later deze week zijn poorten opent.

Tip de redactie