Conceptcar iMove toont potentie van Apple-auto

AMSTERDAM - Auto-ontwerper Liviu Tudoran heeft zijn conceptcar iMove aan het publiek laten zien. De elektrische auto voor het jaar 2020 moet de Apple-filosofie uitstralen en tegelijkertijd het concept van de hedendaagse auto aanpassen.

Het design van Apple komt terug in het concept voor de iMove, zo tonen afbeeldingen. De vormgeving van het dak lijkt bijvoorbeeld op een Apple-muis.

Het dashboard is een groot touchscreen. In de auto kunnen drie personen zitten.

De iMove van de Italiaan Tudoran kan van uiterlijk wisselen. Het transparante gedeelte van de auto is dankzij fotochromische materiaal aan te passen aan de wensen van de eigenaar.

Naast de intentie om van de iMove een elektrische auto te maken, is de conceptcar ook op een andere manier duurzaam: hij verzamelt zelf energie. Receptoren op het dak kunnen zonlicht opvangen, waarmee het elektrische dashboard is op te laden.

iChange

Het is niet voor het eerst dat Apple gelinkt wordt aan auto’s. Zo kwam het technologiebedrijf vorig jaar zelf met iChange, een conceptauto die te besturen is met een iPhone.

In 2007 ging het gerucht dat Apple sprak met Volkswagen voor de fabricatie van een Apple-auto. Ook voor anderen is Apple een bron van inspiratie: cartuner BRABUS kwam onlangs met een Apple-interieur voor de Mercedes Benz-S600.

Liviu Tudoran ziet gebruikers van Apple-producten als doelgroep, maar probeert met de iMove ook andere consumenten aan te spreken.

Lees meer over:
Tip de redactie