'Kleine Porsche Cayenne heet Cajun'

Bij Porsche maken ze er geen geheim van dat een kleine SUV de volgende nieuwe modellijn wordt. Die gaat waarschijnlijk Cajun heten.

Volkswagen is druk bezig het merk Porsche in het concern te integreren. Vandaar dat VW-baas Martin Winterkorn uitspraken kan doen over de toekomst van het merk.

In het Duitse opinieblad Der Spiegel, bevestigt hij dat er wordt gewerkt aan een kleine SUV onder de Cayenne en dat die waarschijnlijk Cajun gaat heten.

Audi Q5

Zoals de Cayenne een directe afgeleide is van de Volkswagen Touareg, wordt de Cajun een zustermodel van de Audi Q5. We moeten nog wel even wachten tot het zo ver is: de kleine SUV wordt in 2014 of 2015 op de markt verwacht. Porsche wil met de Cajun flink meer aantallen gaan draaien, want het segment voor de compacte SUV is wereldwijd een belangrijke markt.

De integratie van Porsche bij VW is weer een (kleine) stap voor het concern om in 2018 het doel van grootste autoconcern ter wereld te halen. Op termijn moet Porsche 150.000 auto’s per jaar gaan bouwen.

Lees meer over:
Tip de redactie