Lamborghini Gallardo Blancpain: extra racegenen

Lamborghini is dermate tevreden over de resultaten in de racerij en de samenwerking met horlogefabrikant Blancpain, dat het merk de tijd rijp achtte voor een speciale Gallardo. Zie hier de Lamborghini Gallardo LP 570-4 Blancpain Edition.

De auto is straatlegaal, maar de specificaties komen sterk overeen met die van de raceauto uit de Super Trofeo serie.

Ook de Blancpain Edition heeft vierwielaandrijving en een vermogen van 570 pk. Verder biedt de speciale editie een grote achterspoiler en een aangepaste motorafdekking voor extra koeling. Achter de lichtgewicht wielen zien we keramische remmen en gele remklauwen.

Met een gewicht van 1.340 kilogram is de Gallardo LP 570-4 Blancpain Edition de lichtste Lamborghini in het gamma. De gewichts-/pk-verhouding is 2,35 kilogram per pk. De sprint naar 100 km/h kost 3,4 seconden en 6,8 seconden later staat 200 km/h op de teller.

Oudste

De topsnelheid ligt boven de 320 km/h. Die prestatiecijfers zijn overigens identiek aan die van de huidige Gallardo LP 570-4 Superleggera. De Gallardo LP 570-4 Blancpain Edition is te zien op de Autosalon van Parijs, waarvan aanstaande donderdag de persdag is.

Blancpain is ’s werelds oudste fabrikant van luxe horloges. Het merk is hoofdsponsor van de Lamborghini Super Trofeo raceserie. In die raceklasse rijdt het hele deelnemersveld in speciaal geprepareerde Lamborghini’s Gallardo.

Tip de redactie