IPL-pakket voor Infiniti G cabrio

Bij Mercedes heet AMG-sportpakket en bij BMW is het M-pakket leverbaar. Infiniti noemt een dergelijk sportieve aankleding IPL-line. Dat wordt voor het eerst getoond op de G cabriolet op de Autosalon van Parijs.

Infinti toont op de Autosalon van Parijs een G cabriolet die is aangekleed met een IPL-pakket. (Infiniti Performance Line). Hij ziet er niet alleen een stuk indrukwekkender uit, maar ook de prestaties gaan er op vooruit.

Volgens de officiële lezing is het nog een concept car waarmee de mening van het publiek gaat worden gepeild op de beurs. In de VS is een dergelijke optie al leverbaar op de coupé.

Het studiemodel is uitgevoerd in Malbec Black met een Monaco-rood interieur. Voor de inlegstukken is inspiratie gezocht bij de Japanse samoeraicultuur. Zo zijn de sierlijsten boven het handschoenenkastje en op de deurpanelen geïnspireerd op de zwaarden van die strijders.

Lager

De auto staat op 19 inch zevenspaaks wielen en de voorzijde heeft een nieuwe bumperpartij en een zwarte grille en koplampranden. De auto ligt iets lager dan het standaardmodel. Aan de achterzijde is een kofferbakspoiler en zijn bovendien twee indrukwekkende uitlaatpijpen te zien.

Bij de IPL-behandeling hoort ook een krachtkuur voor de motor. De 3,7-liter V6 krijgt er achttien pk bij en komt op een totaal van 338 pk. Daarvoor zorgt een speciaal uitlaatsysteem dat volgens zijn makers prima klinkt.

Topsnelheid

De maximale trekkracht neemt toe van 360 tot 374 Nm. De onderstelafstemming is tien procent stijver afgesteld en voorzien van sportievere demping. Door zijn kuur is de auto in staat tot een topsnelheid van 270 km/u en sprint hij in minder dan zes seconden van 0 naar 100 km/u.

Tip de redactie