'Woensdag deal tussen Saab en BMW'

Saab is al een tijdje aan het lonken naar BMW om die te verleiden technologie te leveren aan de Zweden. Woensdag gaat de kogel door de kerk. Dat weet de NOS te melden.

“Saab sluit woensdagochtend een megadeal met de Duitsers. Ian Robertson, sales & marketing directeur bij BMW, komt speciaal naar Trollhättan om de overeenkomst te tekenen,” dat meldt de NOS vandaag.

Dat is precies de vooravond van de opening van de Autosalon van Parijs.

Al tijden hing er een samenwerking tussen de twee in de lucht. Met name de ontwikkeling van de nieuwe 92, die een concurrent wordt in de klasse van de Mini, zou veel BMW-techniek aan boord krijgen.

Ook de 9-3 wordt binnen afzienbare tijd van BMW-technologie voorzien, die de GM-motoren vervangt. Verder wordt de 9-4X voorzien van BMW-diesels.

Spraakmakend

Volgens de NOS gaat het om een spraakmakende overeenkomst op technologisch gebied. Details zijn overigens nog niet bekend. BMW is op wereldschaal geen heel grote speler en wil groter worden door techniek te gaan leveren aan andere merken. Zo worden motoren geleverd aan een fabrikant van Amerikaanse politieauto’s.

Tip de redactie