Skoda zet op de Salon van Parijs allemaal nieuwe Greenline-versies. Van de Yeti en de Superb Combi komen Greenline-varianten, de stationwagon komt in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Dan is er ook nog de Octavia Greentech, die naast de Octava Greenline in het gamma komt.

De Skoda Fabia Combi is er als Greenline. Met zijn zuinige 1.2 TDI driecilinder komt hij in aanmerking voor 14 procent bijtelling bij zakelijk gebruik en wegenbelastingvrij rijden.

Op de Mondial de l’Automobile debuteert de Fabia hatchback Greenline. Die verbruikt 3,4 liter diesel per 100 kilometer en stoot daarmee 89 gram CO2 per kilometer uit. Ben je in elk geval tot 2013 verzekerd van wegenbelastingvrij rijden. In januari 2011 wordt de hatchback Greenline leverbaar.

De Roomster Greenline, met dezelfde aandrijflijn, was al aangekondigd. Die stoot 109 gram CO2 per kilometer uit (4,2 l/100 km) en daarmee heeft hij minder belastingvoordeel, al is het nog altijd goed voor 20 procent bijtelling. De zuinigste Roomster kost 22.830 euro.

Yeti

Nieuw is de Yeti 1.6 TDI Greenline. Het dieselblok levert 105 pk en 250 Nm, de CO2-uitstoot is 119 gram per kilometer.

Voor Nederland is dat net drie gram te veel! Want met 116 gram of minder zou hij bij zakelijk gebruik 20 procent bijtelling opleveren. Deze versie wordt in november leverbaar. 

Greentech naast Greenline

Skoda heeft de Octavia Greenline zuiniger gekregen. De CO2-uitstoot daalt daardoor van 114 naar 99 gram CO2 per kilometer. Goed voor 20 procent bijtelling. Deze versie beschikt over een verlaagd onderstel, een verbeterde stroomlijn mede door een gladdere bodem en speciale banden.

Maar nu wordt deze Greenline vergezeld van een Greentech-zusterversie. Wat Bluemotion Technologies is bij Volkswagen, is Greentech bij Skoda. De Octavia Greentech heeft wel banden met een lagere rolweerstand en een langere eindoverbrenging maar mist de verdere aanpassingen van de Greenline. Hij heeft dan ook dezelfde 1.6 TDI met 105 pk. En dankzij de CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer komt hij ook in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

Superb

Het nieuws waar veel leaserijders op gewacht hebben is dat van de Superb Combi Greenline. Van de gewone Superb was er al een zuinige versie, maar die had nog de 1.9 TDI pompverstuiver. Zowel de hatchback als de Combi zijn er nu als 1.6 TDI Greenline.

Beide komen in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Met de diesel verbruiken ze 4,4 liter diesel per 100 kilometer. Dat levert 114 gram CO2 per kilometer op. Net binnen de grens (116 gram) dus!

De Super 1.6 TDI Greenline (ook de Combi) staat in december bij de dealers.