Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Burton, komt de Nederlandse autofabrikant met de eerste Nederlandse elektrische sportwagen.

De ‘Burton-Electric’ heeft de beschikking over een 25 kW elektromotor.

De Burton weegt slechts 750 kilo en staat net als de 'gewone' versie (foto's 2 en 3) op het onderstel van een 2CV. De materialen bestaan voor 96% uit gerecyled materiaal van de 2CV.

Exterieur

De ontwikkeling van de Burton-Electric heeft meer dan een jaar geduurd. Qua exterieur lijkt de elektrische Burton op het bestaande model. Hij is verkrijgbaar met hardtop of softtop. Door een keuze te maken uit verschillende onderdelen, zoals verschillende spatborden, ruiten, daken, klokken en bekleding, is iedere auto weer anders te stylen

Prof. dr. Willem Vermeend, oud-staatssecretaris van Financiën en tevens Burton-commissaris, verrichtte op zondag 12 september de officiële onthulling van de auto.

De komende maanden zullen zo’n 10 Burton-Electric’s worden gebouwd. In samenspraak met de provincie Limburg en de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij (LIOF) worden momenteel locaties gezocht voor de productie van de Burton-Electric.