Dit is het eerste levensteken van de nieuwe Seat Leon Onze spionagefotograaf betrapte de Seat-ingenieurs toen zij de testauto een vrachtauto in reden.

Goed nieuws voor de Seat-liefhebbers: deze nieuwe Leon is in tegenstelling tot de Exeo niet gebaseerd op een auto die al uit productie is. In plaats daarvan deelt de auto z’n basis met de Golf VI.

Het koetswerk is nog omhuld door een zak met ritsen, maar de IBE Concept, die we op de Autosalon van Genève zagen, hintte alvast naar het scherpe lijnenspel van de nieuwe Leon.

Onder de kap geen verrassingen: Seat kan winkelen in de motorenschappen van de Volkswagen Groep en doet dat ook met plezier. Reken op een 1.2 TSI met 86 of 105 pk voor de basisversies en een 1.4 TSI met 122 of 150 pk voor degenen die meer willen.

Tweeliters

Voor de FR en de Cupra’s zijn er weer geblazen tweeliters. De vermogens lopen uiteen van 210 tot 270 pk. De basis-TDI is een 1,6-liter met 90 of 105 pk. Daarna volgt een 2.0 TDI met 140 pk of 170 pk.

Wanneer de Leon precies op de markt komt, is nog niet duidelijk. We gokken op een marktintroductie in de tweede helft van 2011.