De London-Brigthon Veteran Car Run is in het Verenigd Koninkrijk een begrip. Omdat het evenement in Nederland vrij onbekend is, wil de organisatie de bekendheid bevorderen en daarom hebben ze dit jaar een speciale gast uitgenodigd.

Demissionair minister-president Jan Peter Balkenende, alom bekend als autoliefhebber, kwam vanmorgen in het Louwman Museum (foto 2 en foto 3) om het evenement een goede start te wensen.

Samen met de initiatiefnemer van het Louwman Museum, maakte hij aansluitend een ritje in een Benz 3.5HP uit 1899. Het evenement wordt al sinds 1896 georganiseerd en deelnemers mogen alleen meedoen wanneer de oldtimer voor het jaar 1905 is geproduceerd.

Snelheid is niet belangrijk, iemand die harder dan twintig mijl per uur rijdt wordt gediskwalificeerd. De populariteit van het evenement stijgt van in 37 deelnemers in 1927 naar 484 vorig jaar.

De startlocatie is het Hyde Park in London bij zonsopkomst, op de eerste zondag in november. Het totale traject is 86 kilometer, en de eindbestemming is uiteraard Brighton.