Mitsubishi en PSA zijn van plan elektrische auto's te gaan bouwen in de fabriek van het Franse concern in het Spaanse Vigo.

De samenwerking tussen Peugeot, Citroën en Mitsubishi neemt steeds vastere vormen aan. De Japanse krant Nikkei weet te melden dat de Japanners samen met PSA een elektrische bestelauto gaan bouwen in de Spaanse vestiging in Vigo – de grootste fabriek van PSA.

Daar wordt een speciale productielijn neergezet voor het nieuwe model waarvoor de i-MiEV-techniek zal worden gebruikt. De auto is bedoeld voor bijvoorbeeld de posterijen of gemeentelijke diensten. In 2012 moet de productie gaan starten met een paar duizend stuks per jaar.

Uiteindelijk zullen er 30.000 tot 50.000 stuks per jaar worden gebouwd. De auto moet met overheidssubsidies 20.000 euro gaan kosten. Overigens levert Mitsubishi in Japan ook al een bestelautoachtige variant van de i.

Vorige week meldde de Spaanse minister van Economische Zaken dat er gesprekken worden gevoerd met Mitsubishi. Met het project is 400 miljoen euro gemoeid en moet 1.500 banen opleveren.