Aston Martin neemt de Lagonda concept car niet in productie. De reacties van het publiek op de SUV waren te negatief. Wel komt er een tweede vierdeurs model.

Aston Martin toonde vorig voorjaar de Lagonda Concept. Die SUV markeert de terugkeer van het merk Lagonda, dat enige decennia geleden verdween.

De reacties op het studiemodel waren niet erg positief. Het vakblad Automotive News weet te melden dat dit de reden is dat het project is afgeblazen. Het budget om de auto door te ontwikkelen, was er weldegelijk.

Dat betekent niet dat Lagonda meteen weer in de mottenballen kan. Aston Martin plant een tweede vierdeurs model dat het commentaar op de krappe achterbank van de Rapide de kop moet indrukken.

Wielbasis

Voor de Lagonda wordt de wielbasis van de Rapide opgerekt en de carrosserie wordt die van een klassieke sedan. Aston Martin vist er mee in de vijver van onder meer de Bentley Mulsanne en de Rolls-Royce Ghost.

De ontwikkeling van de nieuwe Lagonda staat nog in de kinderschoenen. Als het project wordt doorgezet, zullen we in 2014 het eerste levensteken zien.