Lamborghini begint met de campagne voor de presentatie van een nieuw model op de Autosalon van Parijs. Dit is de eerste van zes teaserfoto’s.

Lamborghini laat op de Autosalon van Parijs naar eigen zeggen de ‘toekomst van de supersportauto’ zien. Daarvan moet dit het eerste bewijs zijn.

Deze sierlijke verlichtingsstrip is te vinden op de opvolger van de Murciélago. Dat is namelijk de Lambo die op de nominatie staat om te worden vervangen. Hij loopt al weer mee sinds het jaar 2000.

Al eerder brachten we foto’s van een testauto van het nieuwe model, dat waarschijnlijk de naam Jota zal dragen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier nog om een conceptcar, die nauwelijks zal afwijken van het productiemodel.

CO2-uitstoot

Lamborghini wil met de komst van het nieuwe model in elk geval een grote stap maken op het gebied van CO2-uitstoot maken. De huidige 500 gr/km die de Murcélago naar buiten hoest, is natuurlijk niet meer van deze tijd.

Een lieveling van de milieubrigade zal de grootste Lamborghini natuurlijk nooit worden, maar onder meer een V12 met directe brandstofinjectie, moet de nieuwe grote Lambo wat zuiniger maken dan zijn voorganger.