Ook Peugeot komt onder de naam Ion met zijn eigen variant van de Mitsubihsi i-Miev op de markt. Die is inmiddels geprijsd.

Peugeot gaat op het moment naar eigen zeggen door het leven als de meest succesvolle fabrikant van elektrische auto’s ter wereld. Enige jaren geleden werd er namelijk aan de weg getimmerd met de 106 Electrique, waarvan – voor elektrische auto-begrippen – redelijke aantallen zijn verkocht.

Net als zustermerk Citroën komt Peugeot met zijn eigen versie van de i-Miev op de markt. Aan het einde van het jaar moet die beschikbaar zijn. Dat hij vooral is gericht op de zakelijke markt, bewijst dat Peugeot de prijs exclusief BTW meldt: 29.550 euro. Inclusief belasting is dat 35.165 euro – precies het zelfde als Citroën vraagt voor een C-Zero. Dat is even slikken voor een autootje met een lengte van 3,48 meter en een actieradius van 150 km.

BTW is meteen de enige aanschafbelasting die over deze auto betaald moet worden. Elektrische auto’s kunnen voorlopig nog zonder BPM worden aangeschaft. De fabrikant rekent voor dat de energiekosten van de Ion per 100 km variëren tussen de 1,50 en 2,00 euro.