Geruchten over een vierdeurs Ferrari zijn al zo oud als het merk zelf. Tot nu toe is het er echter nog niet van gekomen. Maar de tijden kunnen veranderen.

Ferrari zou op basis van de opvolger van de 612 Scaglietti een vierdeurs model overwegen. In eerste instantie wordt die auto net als zijn voorganger een vierzits coupé. Om aan de wens van sommige klanten te voldoen - en om die weg te houden uit de Aston Martin-showroom voor een Rapide - zou er ook een kleine serie vierdeurs modellen worden gemaakt.

Volgens het Franse Caradisiac valt hierover binnenkort een beslissing in Maranello en zou de auto in 2012 het levenslicht moeten zien. Geruchten over Ferrari dat nieuwe segmenten wil aanboren, zijn er regelmatig. Zo zijn de afgelopen jaren al verhalen over de komst van SUV’s en diesels de revu gepasseerd en ook verhalen over een vierdeurs zijn niet nieuw.

Afgelopen mei werd een gerucht over de komst van een vierdeurscoupé nog ontkend. Tot op heden is het gebleven bij dit studiemodel van Pininfarina. Die stond in 1980 op de autoshow in Turijn, ter ere van het vijftigjarig bestaan van Pininfarina.