De eerste officiële afbeelding van de gloednieuwe Mercedes B-klasse is vrijgegeven. De auto loopt nu keurig in de pas met de rest van de Mercedes-familie.

We hebben ‘m al vaak zwaar gecamoufleerd (foto's 2 en 3) voorbij zien komen: de Mercedes B-klasse. De officiële onthulling laat dan ook nog tot volgend jaar op zich wachten en de productie start pas eind 2011. Wij hebben echter nu al een afbeelding uit een officiële folder van Mercedes voor u.

We zien wat we al een beetje vermoedden: het uiterlijk van de B-klasse loopt keurig in de pas met de rest van de Mercedes-familie. De B-klasse heeft weer een mpv-achtige carrosserie, maar de eveneens volgend jaar verschijnende A-klasse krijgt een hele andere focus. Met die auto wil Mercedes-Benz het de nieuwe Audi A3 en de BMW 1-serie lastig gaan maken. De carrosserie van de A wordt daarom een stuk lager.

Renault

Voor de motoren profiteert Mercedes-Benz van de onlangs beklonken samenwerking met Renault. De TCe-downsizemotoren lenen zich goed voor een auto als de B-klasse. Later volgt een elektrische B-klasse met een actieradius van 200 kilometer. Ook komt er een versie met range-extender, die 600 kilometer ver komt zonder tussentijdse tankstop. Die versies laten langer op zich wachten.

Mercedes-Benz is nog volop bezig met de bouw van de fabriek in het Hongaarse Kecskemét. Daimler investeert maar liefst 800 miljoen dollar in de fabriek. Vanaf 2012 is deze productiefaciliteit operationeel.