De nieuwe BMW M5 zit in de afsluitende testfase. Nog maar nauwelijks afgeplakt met het drukke ‘BMW-behang’ rijdt de powersedan zijn rondjes, om klaargestoomd te worden voor de marktintroductie.

Uiteraard krijgt de BMW M5 minimaal 555 pk, en dat komt voort uit een V8 twinturbo. Ook de M5 neemt dus afscheid van een atmosferische, hoogtoerige krachtbron.

De V10 van de laatste M5 leverde 507 pk, de nieuwe achtpitter gaat volgens het geruchtencircuit meer dan 555 pk leveren. Zo veel vermogen levert de motor al in de X5 M en X6 M.

In die SUV en crossover is het blok gekoppeld aan een sportief afgestelde achttraps Sports Automatic-versnellingsbak. Die transmissie komt waarschijnlijk niet in de M5.

Koppeling

De laatste M5 was er met SMG-transmissie, in de M3 heeft die sequentiële bak echter plaatsgemaakt voor een DCT, een bak met dubbele koppeling. BMW Motorsport maakt die versnellingsbak bestand tegen het geweld van de 680 Nm leverende 4.4 V8.

Het uiterlijk van de nieuwe M5 lijkt relatief ingetogen. Uiteraard zien we wel vier uitlaten en aangepaste bumpers. We verwachten het eerste publieke optreden van de M5  op de Salon van Genève, die in maart 2011 plaatsvindt.