Van de Skoda Fabia RS kun je veel zeggen, maar hij is wel een beetje aan de tamme kant. Dat betekent dus, dat er ruimte is voor een scherpere versie.

Op de tuningshow aan de Oostenrijkse Worthersee toonde Skoda een heftige uitvoering van de nieuwe Fabia RS, die RS+ is gedoopt.

Het Engelse Pistonheads weet te melden dat Skoda delen van die auto gaat gebruiken voor een wat hardere versie van de RS. Die moet in de voetsporen treden van de Cup-versie van de Clio RS of de Esseesse-versie van de Punto Abarth. Het slechte nieuws is dat de RS+ voorlopig alleen een project is voor de Engelse markt.

Op de speciale RS komt in elk geval de donker gekleurde grille terug en het onderstuk op de voorbumper. Ook zal hij zich onderscheiden door de diffusor aan de achterzijde.

Sportstoelen

Voorts wordt gesproken over Recaro sportstoelen en de luchthappers in de motorkap gaan het productiestadium zeker niet redden.

Aan de motorisering zal niets wijzigen: dat blijft de 180 pk sterke 1,4-liter TSI met 180 pk. Wel wordt de ophanging van de auto aangepast, wat betere rijkwaliteiten moet opleveren. Bij deze geruchten hoort geen woord over de versnellingsbak, maar stiekem hopen wij dat de DSG-transmissie wordt ingeruild voor een handbak.