De Sport-versie van de Lada Kalina is in Nederland helemaal niet te koop. Toch willen we je de vernieuwingen aan dit model niet onthouden.

De Lada Kalina leidt in Nederland een bestaan in de allerdonkerste schaduw. We durven niet eens te kijken naar de verkoopcijfers. Logisch dus dat de Sport-versie niet in Nederland wordt aangeboden. De snelle variant heeft in concept-vorm de kolommen op deze site al eens bereikt.

Voor modeljaar 2011 is de snelle Rus geüpdate. Voor het nieuwe jaar heeft hij een nieuwe achterbumper gekregen en ook de achterspoiler en de wielen zijn vernieuwd. Aan de binnenzijde zijn er een nieuw stuurwiel en ook het instrumentarium en de zilveren accenten op de middenconsole zijn nieuw. Bovendien kan daarin een navigatiesysteem worden geplaatst. Ook zijn er voortaan voor- en achterin elektrisch bedienbare ruiten.

De Kalina Sport is voorzien van de 1,6-liter 16V motor met een vermogen van 98 pk. Die is gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Sprintcijfers zijn niet bekend, maar een topsnelheid van 170 km/u maken van de Kalina Sport een GTI van een geheel andere klasse.