Tijdens het concours d’elegance in Pebble Beach, hebben we zitten wachten op informatie van Ferrari over de 599 Roadster, die daar onthuld zou worden. Maar al wat er kwam – geen Ferrari. Toch bestaat de open versie van de 599 écht.

Op internet is deze brief geplaatst van Ferrari aan een potentiële klant die aanwezig is geweest bij de presentatie van de 599 Roadster op het concours d’elegance in Pebble Beach. De nieuwe Ferrari was er dus weldegelijk. De Italianen hebben het feestje echter besloten gehouden en normale stervelingen als wij, mochten niet meegenieten. Aanwezigen moesten hun telefoons en communicatieapparatuur inleveren om te zorgen dat niets van de presentatie zou gaan lekken.

Grote kans dus dat Ferrari de primeur voor het publiek bewaart tot de Autosalon van Parijs, die in oktober wordt gehouden. In elk geval is al duidelijk dat de Roadster in een gelimiteerde oplage wordt gebouwd; waarschijnlijk is dat honderd stuks. Ook is het gerucht dat de auto zijn techniek deelt met de 599 GTO en dat de prijs hoger ligt dat die van de GTO. Het dat is van canvas en heeft een tent-achtige constructie zoals de Murciélago Roadster van Lamborghini.