In de ASX debuteerde een nieuwe generatie turbodiesel en Mitsubishi zou natuurlijk wel gek zijn als ze deze niet ook voor de rest van het gamma gebruikte. Op de Autosalon van Parijs debuteren dan ook de Lancer Sportback 1.8 Di-D en de Outlander 2.2 Di-D.

De Lancer Sportback 1.8 Di-D heeft de sterkste versie van de diesel uit de ASX onder de kap. Dat betekent een vermogen van 150 pk. Daarmee neemt de nieuwe diesel waarschijnlijk de plek in van de oude 2.0 Di-D, die goed was voor 140 pk.

De prijs van de nieuwe motorisering is nog niet bekend. Of de 1.8 Di-D met 116 pk in een later stadium ook voor de Lancer beschikbaar komt, is ook nog niet zeker.

Ook bij de Outlander is er dieselnieuws. Een derivaat van de nieuwe turbodiesel met een cilinderinhoud van 2,2-liter komt in die SUV onder de kap te liggen. Het vermogen is 177 pk. De prijzen volgen in een later stadium.

Europese specificatie

Tenslotte presenteert Mitsubishi in Parijs nog de i-Miev in Europese specificatie. De auto verschilt van de Japanse versie door nieuwe bumpers (in verband met de veiligheidseisen in Europa), een aangpast instrumentenpaneel en meer comfort.

Active Stability Control, zij- en gordijnairbags behoren tot de standaarduitrusting.