In de buurt van de Grossglockner heeft de Hyundai Veloster z’n remmentests met goed gevolg volbracht. Nu is het tijd voor de volgende stap in het testprogramma: de hittetests.

Met de Veloster richt Hyundai zich rechtstreeks op auto’s als de Volkswagen Scirocco en de Peugeot RCZ. Het unique selling point van de Koreaanse coupé is z’n suicide door aan de bestuurderszijde.

Qua motorenpalet kiest Hyundai in ieder geval voor een 1.6 GDI met 140 pk. Wellicht rondt het Koreaanse merk het motorengamma naar boven af met een turbomotor met een vermogen van ongeveer 200 pk.

Detroit

Hyundai onthulde de Veloster Concept al in 2007 op de Autoshow van Seoul. De hoogste tijd voor een officiële onthulling dus.

Inmiddels weten we ook dat Hyundai de Veloster onthult op de NAIAS in Detroit. Die wordt zoals gebruikelijk georganiseerd in januari. Rond de zomer van 2011 verwachten we ‘m bij de Nederlandse dealers.

Voor het zover is, krijgen we op de Autosalon van Parijs eerst de i20 MPV te zien en waarschijnlijk ook de i40 Crosswagon. Die komen begin 2011 bij ons op de markt.