De eerste beelden van de nieuwe Nissan GT-R liggen inmiddels op internet. Voor modeljaar 2012 wordt de super-Nissan opgefrist.

Op de naar gtrblog.com gelekte afbeelding kunnen we zien dat de GT-R licht wordt aangepast, met LED-dagrijverlichting en een minimaal gewijzigde voorspoiler.

Aan de achterzijde werd de diffusor iets aangepast, dit zou voor meer downforce moeten gaan zorgen. De wijzigingen zullen sowieso het meest gericht zijn op het effectiever geleiden van de luchtstroom, het design van de GT-R is een goed vorobeeld van vorm die functie volgt.

Naar verwachting komen er een tweetal nieuwe lakkleuren beschikbaar en de lichtmetalen velgen zullen waarschijnlijk wat lichter zijn, om het onafgeveerde gewicht omlaag te brengen.

GT-R Spec-M

Behalve een aangepaste GT-R verwachten we rond 2012 ook de introductie van de GT-R Spec-M, een luxere variant. Deze richt zich (iets) minder op hardcore prestaties, en wordt meer als Gran Turismo in de markt gezet.

De prestaties van de 3,8-liter V6 zullen naar verwachting ook iets worden aangescherpt bij de modeljaarwijziging. De spectaculaire Spec-V, de echte racer, wordt langs dezelfde lijnen aangepast.