Op het moment van schrijven schittert de gefacelifte Mondeo op de Ford-stand in Moskou. Dat betekent dat we nu alle motorenspecificaties voor het heden en de toekomst weten.

In de Mondeo vinden we het nodige Ecoboost-nieuws. Allereerst is er de 2.0 SCTi met 203 pk (al bekend uit de huidige Mondeo), maar voor het eerst is er ook een versie met  240 pk beschikbaar.

Alle versies van deze 2.0 Ecoboost motor hebben in de Mondeo een CO2-uitstoot van 179 g/km. Beide motoren vervangen de 2.5T. Die 225 pk sterke vijfcilinder had een te hoge uitstoot om nog langer in het gamma te blijven.

Bij de introductie zijn nog de ongeblazen 1.6 en 2.0 benzinemotoren beschikbaar, die 120 en 145 pk mobiliseren. Op korte termijn worden die echter vervangen door de 1.6 Ecoboost motor. Die komt naar onze verwachting met vermogens van 120, 150 en 180 pk. 

Vermogen

Ook de verregaand herziene 2.2-liter Ford Duratorq TDCi-motor beleeft zijn première in de nieuwe Mondeo. Deze levert met 200 pk maar liefst twaalf procent meer vermogen en is daarmee de krachtigste Duratorq-dieselmotor tot dusver.

2.0 TDCi’s met respectievelijk 140 en 163 pk completeren het dieselgamma. Op korte termijn volgt bovendien een 112 pk sterke 1.6 TDCi.

Voorzieningen

De nieuwe Mondeo-reeks is ook uitgerust met nieuwe Ford ECOnetic Technologies die gunstig zijn voor het brandstofverbruik, en biedt nieuwe voorzieningen zoals Smart Regenerative Charging, het Ford Eco Mode-informatiesysteem voor bestuurders en een actieve grilleafsluiting (een primeur voor Ford).

Verder biedt de gefacelifte middenklasser een uitgebreid pakket voorzieningen voor bestuurdersassistentie en comfort. Veel van deze voorzieningen, waaronder Lane Departure Warning, Driver Alert en Auto High Beam worden nu voor het eerst toegepast in een Ford. Ook de onvermijdelijke led-dagrijverlichting maakt z’n opwachting.