De sportiefste Volvo ooit was de S60 toch niet helemaal, dus Volvo nam Heico Sportiv in de arm om die bewering alsnog waar te maken. Met 330 pk uit de T6 motor kom je in ieder geval een heel end.

Heico Sportiv heeft jarenlange ervaring met het opdirken van Volvo’s en daarom namen de Zweden het bedrijf officieel in de arm voor de S60 Design by Heico Sportiv, zoals de getunede S60 officieel heet.

Uiteraard kwam er een dikke bumperset op en de lakkleur werd speciaal voor de Heico Sportiv samengesteld. 19” Zwarte wielen en vier uitlaten maken het uiterlijk af.

Binnenin werd er rijkelijk met aluminium details gestrooid voor een exclusievere uitstraling. Als basis diende de S60 in Summum-trim, dus zaken als xenon verlichting, hoogwaardige audio en leren bekleding zijn allemaal al standaard.

Snelheid

Maar uiteraard gaat het om het snelheidspotentieel en de cijfers beloven veel goeds. De 330 pk en 460 Nm worden via een automatische zesbak op alle vier de wielen losgelaten.

Het obligate sprintje wordt in 5,6 seconden voltooid, de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Om te zorgen dat de S60 Heico sportiever de hoek omgaat werd de auto voorzien van sportveren en kwam de auto 30 millimeter dichter bij het asfalt te liggen.

Als adviesprijs geeft Heico €63.968 op, maar in Nederland zal dat waarschijnlijk nog wat meer zijn. Wel rijd je dan lekker exclusief, want er worden slechts 100 exemplaren gebouwd.