Na een lange aanloop is de Chevrolet Orlando in zijn definitieve gedaante te zien. De zevenzits MPV debuteert op de Salon van Parijs, twee jaar nadat hij daar als concept al werd getoond.

De nieuwe Chevrolet Orlando gaat in oktober 2010 in productie, begin 2011 staat hij bij de dealers. De tweede en derde zitrij van de MPV zijn iets hoger dan de voorste zitplaatsen. Chevrolet belooft een scherpe prijs voor de Orlando. Daarmee lijkt de Orlando een grote concurrent te worden voor de Dodge Journey. Volgens Chevrolet beschikt de Orlano over een 'cross-overlook'. De Orlando wordt leverbaar met 16-, 17- en 18-inch wielen.

Op het motorenprogramma staan een benzinemotor en twee diesels. De 1.8 is een oude bekende, hij zit bijvoorbeeld ook in de Cruze waarmee de Orlando veel techniek deelt. Het blok levert 141 pk. Er zijn twee diesels, een 2.0 met 131 pk en dezelfde motor met 163 pk. Standaard wordt de Orlando leverbaar met ESP, zes airbags, airco en elektrisch bedienbare buitenspiegels. Meer details worden later bekendgemaakt.