De jongens van Street and Racing Technology zijn lekker bezig. Zagen we gisteren al beeld van de Jeep Grand Cherokee SRT8, vandaag is het de beurt aan de Dodge Charger SRT8 om gekiekt te worden.

Als er één model is dat toch wel schreeuwt om een echt snelle versie, dan is het wel de toch al niet kinderachtige Charger.

Net als in de Grand Cherokee verwachten we voor de Charger een 6,4-liter HEMI V8 met minimaal 500 pk.

Een andere indicatie van de te verwachten potentie vinden we in de vorm van een Cadillac CTS-V, die de testers als vergelijkingsmateriaal mee hadden genomen. Die CTS-V is goed voor 550 pk.

Vergelijkingsmateriaal

Aangezien de 555 pk sterke X5M gisteren als vergelijkingsmateriaal werd ingezet bij de Jeep Grand Cherokee SRT8, lijkt 500 pk zelfs een conservatieve schatting. De Charger SRT8 moet dus een onvervalste muscle car gaan worden en daar hoort het nodige uiterlijke vertoon bij.

Dat kun je wel aan Amerikanen overlaten en we zien op het gecamoufleerde model dan ook dik aangezette bumpers en skirts. Ook lijkt er een flinke power dome op de motorkap te zitten. Onze nieuwsgierigheid moeten we nog even bedwingen, de ultieme Charger verwachten we pas in de loop van 2011.