AMSTERDAM - De Land Rover Discovery 4 neemt afscheid van de 2,7-liter V6 diesel. Daar komt natuurlijk wel wat voor in de plaats. Met meer vermogen en koppel.

Met ingang van het nieuwe modeljaar wordt ook de Land Rover Discovery voorzien van de 211 pk versie van de 3,0-liter V6 diesel. Die kwam eerder te koop in de Jaguar XF en vervangt de 2,7-liter diesel met 190 pk. Hij stoot 244 gram CO2 per kilometer uit. Dat is tien procent minder dan zijn voorganger. De nieuwe basisdiesel van de Discovery gaat als 3.0 TDV6 door het leven. De 245 pk-variant heet voortaan 3.0 SDV6.

De nieuwe diesel is gekoppeld aan een zestraps automaat met Commandshift-functie waarmee met de hand kan worden geschakeld. Ook staat de auto voortaan op 19 inch wielen en heeft hij een rijkere uitrusting. Daardoor begint de prijs voortaan bij 74.900 euro. Op grijs kenteken, dus zonder BPM en BTW is dat 43.986 euro.

Tot slot is voor het nieuwe modeljaar het Terrain Response-systeem aangepast, waarbij steile hellingen beter kunnen worden genomen. Ook zijn er nieuwe lakkleuren en is er een licht gewijzigd logo.