Bij Bentley koesteren ze de clientèle in het Midden-Oosten, vandaar de gelimiteerde ‘Arabische’ versies van de Continental Flying Spur en de Flying Spur Speed.

Overigens doet Bentley wel vaker iets dergelijks, de Chinezen kregen al eerder China-specials, maar dan van de Continental GT. Voor de Arabieren kleedt Bentley vijftig exemplaren van de Continental Fying Spur en de Speed-variant van de sedan.

Hoe de verdeling tussen ‘gewoon’ en Speed is, meldt Bentley niet. De welgestelde kopers in het Midden-Oosten kennende zullen het wel vooral Speeds zijn. Die levert 610 pk in plaats van 560 pk en loopt met 322 km/h toch weer tien kilometer harder dan de gewone Flying Spur.

Tapijt

Wat maakt Flying Spur Arabia en de Flying Spur Speed Arabia speciaal? Instaplijsten met de naam, tafels aan de achterkant van de voorstoelen van veneer, hoogpolig tapijt, andere wielen, voor de Speed in de maat 20 inch en een speciale valet parking sleutel.

Met die laatste kun je met een gerust hart waardevolle spullen in het dashboardkastje achterlaten, de valet parkingchauffeur kan het niet openen.

Het Midden-Oosten is goed voor 10 procent van de wereldwijde verkopen van het merk Bentley.